Home » Main » Wat moet ik weten over darten?

Wat moet ik weten over darten?

Wat moet ik weten over darten?

Dus u overweegt darten; goed voor je! Hoe eerder je leert wat ik moet weten over darten, hoe eerder je gaat genieten van deze fantastische sport met je vrienden en familie. Deze sport is over de hele wereld erg populair geworden en je bent nooit te jong of niet oud om hem te spelen. Als je al een tijdje naar het dartbord staart, ben je misschien geïnteresseerd om te weten dat er een aantal verschillende soorten dartborden zijn die je kunt kopen:

wat moet ik weten over darten

Allereerst is er het klassieke dartbord in de vorm van een bullbar en verdeeld in vier kwadranten. De vier hoeken zijn gescheiden door een binnenste cirkelvormige "ring" en het binnenoppervlak is bedekt met stof van verschillende kleuren. Een van de belangrijkste kenmerken van dit bord is dat darts alleen vanaf een bepaalde kant van het bord mag worden geschoten en dat wordt bepaald door de scoringswaarden die op de binnenring worden weergegeven. . De scoringswaarden worden gescheiden door de grootte van de "roos" die cirkelvormig is rond het doelgebied.

Een ander type dartbord dat u kunt kopen, zijn dartborden die Shanghai-boards worden genoemd. Naast het feit dat twee spelers darts naar elkaar kunnen gooien, stelt het Shanghai-stijlbord de derde speler in staat om een dart te werpen en deze voor twee spelers te laten landen als ze scoren. Planken in Shanghai-stijl zijn gemaakt van verschillende materialen, maar de twee meest voorkomende zijn gemaakt van hout en bamboe. Je kunt om een van deze twee redenen niet zomaar een Shanghai-bord kopen: ten eerste zal de kwaliteit van het hout veel beter zijn en ten tweede krijg je lang niet genoeg van zowel bamboe als hout om een redelijke kans te hebben om goed te scoren.

Klik hier om meer te lezen: Dartshopleiden.nl