Home » Eten en drinken » Kunt u een probleem oplossen met een oneindig aantal oplossingen?

Kunt u een probleem oplossen met een oneindig aantal oplossingen?

Nee

Kunt u een probleem oplossen met een oneindig aantal oplossingen?

Een van de meest memorabele regels uit de film Invictus (met in de hoofdrol Tom Cruise) is "Je kunt geen ballen-in-de-lucht strak houden". Hoewel het gemakkelijk te lezen is wat dat betekent – "Je moet de ballen hebben om een no-balls-in-the-air strak te houden" – is het één ding om het te lezen en te begrijpen. In feite is de regel bijna een soort mantra en een belangrijk onderdeel van de militaire Humvee-gids voor leiderschap. Maar het wordt nog interessanter dan dat …

Stel dat u zich in een situatie bevindt waarin u een beslissing moet nemen op basis van een onbekende reeks eindige getallen uit de echte wereld, met onbekende toekomstige resultaten. Kunt u het? Wat is het antwoord op de ogenschijnlijk simpele vraag die in dit voorbeeld wordt gesteld? Kun jij elk natuurkundig probleem oplossen met een oneindig aantal oplossingen?

Verrassend genoeg is het antwoord ja, en trouwens, de papieren handdoeken tellen niet mee. de-mobiele-bbq.nl. Kijk, het probleem is om een getal n te vragen, een eindig aantal oplossingen en "wat is de grootste algebraïsche vergelijking die (x) convergeert met (y)?" Je hebt dit eerder gezien, maar in dit geval is het een beetje ingewikkelder omdat je moet weten of de oplossing een reëel getal is, een eindig aantal oplossingen, of beide. Het probleem wordt dan: "waar sluit ik die nummers aan zodat ik de juiste oplossing krijg?"

Meer informatie: https://de-mobiele-bbq.nl/