Home » Financieel » Een hypotheekadviseur gebruiken bij het kopen van een huis

Een hypotheekadviseur gebruiken bij het kopen van een huis

Een hypotheekadviseur gebruiken bij het kopen van een huis

Bij het kopen van een hypotheek kunt u het beste een hypotheekadviseur inhuren. Deze professionals zijn bekend met de kredietsector en kunnen de beste deals voor u vinden. Zonder hun hulp zou u een lening kunnen krijgen die niet concurrerend is of zelfs de verkeerde. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het advies dat u van een hypotheekadviseur krijgt gratis is. Je hoeft alleen maar te betalen voor hun diensten hypotheekadviseur zwolle. Ze kunnen echter erg handig zijn als u meubels of andere zaken moet financieren.

hypotheek adviseur

Een hypotheekadviseur kan beginnen in een klantenservicefunctie bij een bank of andere financiële instelling. Om hypotheekadviseur te worden, moet je een aanvullende opleiding volgen om te voldoen aan de eisen die de Autoriteit Financiële Markten stelt. In het VK kun je studeren voor het Chartered Insurance Institute's Certificate in Mortgage Advice and Practice, of je kunt het ifs School of Finance's Certificate in Mortgage Advice and Practice volgen. Als hypotheekadviseur besteed je veel tijd aan het contact met klanten en het oplossen van hun financiële problemen.

Hoewel je misschien denkt dat het zoeken naar de juiste hypotheekoptie tijdrovend is, zijn er veel voordelen aan het inschakelen van een hypotheekadviseur. Ten eerste hoeft u maar één aanvraag in te vullen. Op deze manier betaalt u slechts een eenmalige vergoeding aan de adviseur. Ten tweede kan de hypotheekadviseur namens u onderhandelen met verschillende kredietverstrekkers. Ten derde wordt uw woningwaarde berekend op basis van een jaarlijks percentage. Dit tarief wordt berekend met waarderingsprovisies en terugkoopkosten.

Voor meer informatie klik je hier: Holland verzekerd