Home » Main » Dingen om te overwegen als het gaat om het kopen van autogarantiediensten

Dingen om te overwegen als het gaat om het kopen van autogarantiediensten

Er zijn een aantal verschillende autogarantieleveranciers en u moet weten waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste. Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden, is de dekking die wordt geboden door de garantie, of kan dit een “ondervraging” worden genoemd. Wat u zoekt is een autodealer die een goede klantenservice biedt die snel reageert op uw garantievragen, concurrerende prijzen biedt voor reparaties en een degelijke garantiedekking heeft om uw investering te beschermen. Als een van deze eigenschappen ontbreekt of als het aangeboden beleid op enigerlei wijze ontoereikend lijkt, is het tijd om ergens anders te gaan winkelen.

De overgrote meerderheid van de dealers die garanties voor gebruikte auto’s bieden, bieden ook uitgebreide autogaranties. Dit betekent dat ze dit op de een of andere manier moeten compenseren – dus vraag hoeveel dekking ze bieden en of deze dekking al dan niet reparatie en vervanging van onderdelen omvat. Als dit niet het geval is, is dat een goede plek om een andere garantieleverancier te zoeken. Aan de andere kant, als de dealer deze dekking biedt, is het een goede gok dat ze samenwerken met een betrouwbare provider en je niet alleen proberen te verleiden een inferieur product te kopen.

Een ander aspect van garantieservices voor gebruikte auto’s is het type auto dat u bestuurt en of deze al dan niet onder de verlengde garantie valt. Als u bijvoorbeeld een ouder voertuig bezit, duurt de garantie hoogstwaarschijnlijk slechts één tot drie jaar. Als de autogarantieservice zo lang duurt, is de kans groot dat u nooit voor autoreparaties hoeft te betalen. Als u echter een nieuwe auto bezit, duurt de fabrieksgarantie doorgaans tussen de acht en tien jaar. Dus afhankelijk van of u maandelijks of jaarlijks betaalt voor uw onderhoud, kunt u op de lange termijn meer betalen voor verlengde autogaranties.

Dus in wezen komt het allemaal neer op de bottom line: bieden de autogarantiemaatschappijen die u zoekt goede klantenservice? En hebben ze in het verleden geweldige service verleend? Werkt hun betalings- en leveringsschema met uw budget? Zoals u kunt zien, zijn er veel dingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om het kopen van autogarantiediensten, dus neem de tijd om wat onderzoek te doen voordat u beslissingen neemt.

Maar vergeet ook niet de waarde van de garantie van uw eigen gebruikte auto te controleren! Je weet nooit wat er onderweg mee kan gebeuren, dus het is een goed idee om een defect onderdeel nu te vervangen in plaats van te wachten tot het duurder wordt. Bovendien werken autoreparatiewerkplaatsen meestal aan garanties met een garantie op zowel onderdelen als arbeid, dus wanneer uw garantie verloopt en u reparaties nodig heeft, krijgt u deze meestal gratis. Zorg ervoor dat u een vertrouwde en hoog aangeschreven monteur gebruikt voor uw reparaties!

Uiteindelijk is het belangrijk om verlengde autogaranties aan te schaffen en reparaties te krijgen bij een betrouwbare en vertrouwde dealer om de levensduur van uw auto te verlengen en uw kosten laag te houden. Maar het gaat niet alleen om geld besparen. Verlengde garanties bieden u niet alleen de gemoedsrust dat u weet dat als uw voertuig moet worden gerepareerd, deze worden gedekt, maar verlengde garanties kunnen ook uw maandelijkse autoverzekeringspremies verlagen. Als extra bonus vereisen veel onderhoudsplannen voor voertuigen dat u elke keer dat u een reparatie krijgt, een deel van het eigen risico betaalt. Dus als u zich zorgen maakt dat u door een fabrikant wordt aangeklaagd omdat het brandstofsysteem van uw voertuig tijdens een reparatie lekt of een motorstoring vertoont, bedenk dan hoeveel u kunt besparen door een hoog eigen risico te hebben en geen eigen risico te betalen.